Produktserie: Peri Bigogno
1946 flyttade Graziella och Adriano Peri till Castenedolo och köpte Palazzo Togni. Vingårdarna som redan omgav slottet och den historiska källaren under slottet övertygade Adriano om att han borde fortsätta traditionen med vinodling och vinproduktion.
Sonen Mario och hans fru Maria Bigogno tog över vingården och de visade en stor passion för vingården och produktionen.
Från och med skörden 1980 använde de en del av de vita druvorna för att producera det första mousserande vinet enligt Champagnemetoden, och detta banade väg för de utmärkta mousserande viner som skulle bli kända som Talento 30 år senare.
2008 startade Marios son, Andrea, en internationalisering av Peri Bigogno och idag finns deras viner på tre kontinenter.
2012 invigde de en ny modern vingård och tillsammans med sin fru Francesca driver nu Andrea vingården som tredje generation.
Talento - italienska Spumante
Sedan 2004 har Talento varit beteckningen för "det italienska mousserande vinet gjort på Chardonnay, Pinot Noir och Pinot Blanc, jäst på flaska, i minst 15 månader, på jäst och socker på mindre än 12 g/liter".
Talento är idag officiellt erkänt och skyddat av italiensk lag och det är registrerat som ett varumärke. Talento används över hela Italien och över 20 miljoner flaskor produceras årligen.
Peri Bigogno gör fantastiska Talento-viner, som lätt kan konkurrera med Champagne i både kvalitet och smak.
-
Peri "Pas Dosé" MB Millesimato
Ordinarie pris 342 SEKOrdinarie prisEnhetspris / per