Produktserie: Passopisciaro

Passopisciaro är Andrea Franchettis spännande vinäventyr på Etnas sluttningar.
Förutom att äga en restaurang i Rom, arbetade Andrea Franchetti även som vindistributör i New York på 1980-talet. Här fick han många vänner i branschen, bland annat Jean-Luc Thunevin från Chateau Valandraud i Saint-Émilion och Peter Sisseck från Domino de Pingus i Ribera del Duero. Både visionärer och respekterade över hela världen, så det saknades inte goda råd till Andrea. I slutändan är det dock Andrea Franchettis geni som har lett vägen i skapandet av hans viner.
Vinodlingen på Etna har extremt gamla rötter och vinframställningen i regionen upplever just nu en renässans. De stora Etna-vinerna är gjorda av Nerello Mascalese, druvan som växer över hela berget, och bara där.
Vinet växer i många olika blandningar av lava från gamla vulkanutbrott och på väldigt olika höjder. Vingårdarna är helt skilda från varandra och är Etnas signum – och de är exakt kartlagda och indelade i Contrade – Etnas crus.
Franchetti gör några väldigt personliga och terroir-influerade viner från Etnas sluttningar.