Produktserie: Dolcetto d'Alba DOC
Dolcetto d'Alba DOC är en klassificering av rött vin som produceras i nordöstra Italien, i området kring Alba i regionen Piemonte. Kraven för att erhålla Dolcetto d'Alba DOC-klassificeringen inkluderar:
-
Druvtyper: Vinet måste vara gjort på minst 85 % Dolcetto-druvor och får innehålla upp till 15 % andra godkända druvtyper.
-
Geografiskt område: Vingårdar: Vinet ska vara gjort på Dolcetto-druvor, som ska odlas i området runt Alba.
-
Vinifiering: Jäsning måste ske under minst 10 dagar vid en temperatur på minst 15 grader Celsius.
-
Alkoholprocent: Vinets alkoholhalt måste vara mellan 11 % och 13,5 %.
-
Lagring: Vinet ska ha lagrats på fat i minst 4 månader, varav minst 2 månader på ekfat.
-
Kvalitet: Vinet måste ha en lägsta kvalitet på "Buono" (bra), vilket bedöms av en teknisk kommission.
-
Märkning: På etiketten ska det framgå att vinet är gjort på Dolcetto-druvor och att det är Dolcetto d'Alba DOC-klassat.
-
Analytiska krav: Vinet måste uppfylla vissa analytiska krav, inklusive total syra, totala tanniner och färgintensitet.
Genom att uppfylla dessa krav kan vinproducenter få Dolcetto d'Alba DOC-klassificeringen, vilket innebär en högre kvalitet och ett större erkännande av deras vinproduktion.
-
Massolino Dolcetto d'Alba DOC 2021
Ordinarie pris 178 SEKOrdinarie prisEnhetspris / per